čtvrtek 29. března 2012

Zlobím se

Dnes jsem se po příchodu Klárky ze školy hodně rozčílila. Ne na Klárku, ale na bezohledné rodiče. S Klárkou chodí do třídy holčička, říkejme jí třeba Mařenka. Mařence bylo v pondělí ve škole špatně, rodiče pro ni přišli a během vyučování odvedli domů. Potud vše v pořádku. Dnes však přišla Mařenka do školy. Paní učitelka děti upozornila, aby k Mařence příliš nechodily, nic od ní nejedly nebo nepily a řádně si myly ruce. Mařenka má ošklivý bacil, je nemocná, ale rodiče musí do práce a nemají pro Mařenku hlídání. Proto musela do školy. Na jméno bacilu si Klárka nemohla vzpomenout. Když jsem jí začala různé nemoci vyjmenovávat, při slovu "spálový bacil" se jí rozzářily oči  - "To je ono!" Během dne odešlo ze školy kvůli nevolnosti pět dětí, všechny z těsného okolí Mařenky. Je mi jasné, že je nenakazila dneska, ale v pondělí. Děsím se však , kolik dalších dětí nakazila dnes. Nakonec šla domů i Mařenka, protože jí bylo natolik špatně, že prostě vyučování nezvládla. Rozum mi stojí nad bezohledností rodičů, kteří klidně vědomě šíří dál infekční nemoc. A překvapuje mě i bezohlednost vůči vlastnímu dítěti, kterému je špatně, ale je vyhnáno z tepla a klidu domova do školy.  Chápu, že je někdy situace težká, pracovní povinnosti neodbytné, ale vždy se snad dá vymyslet nějaké přijatelné řešní. Přijatelné pro všechny, ne jen pro rodiče nemocného dítěte.

4 komentáře:

  1. To se nedivím, že se zlobíš...Taky bych se zlobila.

    OdpovědětVymazat
  2. Páni...no takové rodiče snad rovnou očipovat

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostá bezohlednost... Jak vůči ostatním, tak i vlastnímu dítěti. Ono je pro rodiče i pohodlnější být v práci než doma...

    OdpovědětVymazat
  4. Ty jo, chudák ostatní děti, ale hlavně Mařenka,....pokud rodiče berou dětské přídavky, sebrat!!! Chápu, že do práce třeba museli,...ale určitě se to dalo domluvit jinak,...navíc kolik komplikací může mít, když se nebude léčit v teple, klidu a odpočinku,...navíc chyba je i u p. učitelky, pokud věděla, co MAřence je, NESMÍ, ji do školy přijmout.
    DRžím palce, at jsou ostatní zdravé!

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!